Help - Kinderfiets kopen

Bent u van plan om een kinderfiets te kopen? dan bent u bij Fietskeus.nl aan het juiste adres! Is uw dochter of zoon al klaar voor zijn eerste fiets, maar wilt u niet te veel uitgeven omdat hij/zij nog vol in de groei zit? Dan is een tweedehands kinderfiets kopen de oplossing voor u en uw kind. We hebben ook een aanbod van nieuwe kinderfietsen als u daar de voorkeur aan geeft, voor ieder wat wils.

Kinderfiets kopen tips

Gaat u een kinderfiets kopen, dan zijn er enkele zaken waarmee u rekening dient te houden. Het belangrijkste bij uw keuze is de juiste (inch)maat. Deze maat bepaalt namelijk, of uw kind direct comfortabel op de gekozen fiets kan fietsen en hoelang hij of zij de fiets kan gebruiken. Wanneer de fiets veel te groot is, kan het lastig zijn om er direct goed op te fietsen, dit kan leiden tot een valpartij. Indien u echter een maat kiest die perfect voor de lengte van uw kind op dit moment is, loopt u wel het risico dat de fiets binnen afzienbare tijd te klein zal zijn.

Balans tussen prijs en kwaliteit

Het is dus van belang om daar een balans in te vinden en te kiezen tussen het fietscomfort op de korte termijn en de verwachte groeiontwikkeling van het kind., daarnaast de keuze of u gaat voor een nieuwe kinderfiets of een tweedehands kinder fiets. Let wel op bij het kopen van een tweedehands kinderfiets dat alles nog goed werkt, logisch: veiligheid van u kind boven alles. Daarnaast is het wijs om een fietshelm voor uw kind aan te schaffen, deze maken het fietsen nog veiliger. Fietshelmen zijn licht van gewicht en dus niet vervelend voor kinderen om te dragen. Kinderfietshelmen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, vormen en thema's. Alle moderne helmen zijn bovendien in maat verstelbaar zodat de fietshelm met uw kind meegroeit.

Gaat u een kinderfiets kopen, dan kunt u met behulp van de onderstaande maattabel de juiste maat vaststellen:

KledingmaatLeeftijdWielmaat
<983-4 jaar12 Inch
1044-6 jaar14 Inch
1104-6 jaar16 Inch
1164-8 jaar18 Inch
1225-8 jaar20 Inch
1285-9 jaar22 Inch
134-1408-10 jaar24 Inch
146-1529-12 jaar26 Inch
158 >9-12 jaar28 Inch
Kinderfiets zoeken

Kinderfiets kopen via Fietskeus.nl? Wij hebben een groot aanbod kinderfietsen, zowel tweedehands kinderfietsen als nieuwe kinderfietsen. U heeft vast al een merk, kleur , model of prijs in uw gedachten, u kunt deze opties op Fietskeus.nl meegeven tijdens uw zoekopdracht zodat u uw kinderfiets aanzienlijk sneller vind.

Neem voor het kopen van een kinderfiets nog even onze algemene kooptips door.

Kinderfiets aanbod op Fietskeus.nl »